Plenković odgovorio Milanoviću koji je za njega rekao da može napraviti tri skleka

Predsjednik vlade Andrej Plenković dao je u subotu izjavu povodom toga što je kreditna agencija Fitch potvrdila kreditni rejting Hrvatske na BBB+. Pritom je odgovarao na pitanja novinara.

Predsjednik RH Zoran Milanović je dao izjavu u Dubrovniku, pri čemu je komentirao i izjavu župana Ernesta Petryja koji ga je nazvao ugojenim prascem.”Imam pravo biti ugojeni prasac, neka pogleda svog šefa, može li napraviti tri skleka?” rekao je Milanović.

>> Milanović: Petry kaže da sam ugojeni prasac? Nek pogleda šefa, može napravit 3 skleka

Plenkovića su novinari pitali kako komentira predsjednikove izjave, na što je premijer odgovorio da Milanović vrijeđa sve oko sebe.

“Nemojte to svoditi na ping-pong ili svađu. Ne izgleda tako, izgleda tako da jedan divlji, nekulturni primitivac, vrijeđa sve oko sebe. Kad mu netko odgovori, onda je svađa. Što mu je Petry rekao prvi? Je li mu bilo tko rekao što prvi? Vrijeđa mene, predsjednika sabora, HDZ, novinare, kolege iz bivše stranke. To je primitivno, vulgarno divljaštvo”, kazao je Plenković, prenosi N1.

“Bacite odgovornost na primitivca i divljaka koji je sve samo ne normalno. Moraš biti budala da to toleriraš. Ili si mazohist, glup da na to pristaješ. Ljudi neće”, dodao je.

Odgovorio je i na to hoće li se raspisati prijevremeni izbori. “Izbori su kad trebaju biti, imamo jako puno posla.”

Autor : redakcija hr-vjesnik