Plenković novinarima: Struja je jeftinija zbog moje vlade. Jeste me dobro razumjeli?

Premijer Andrej Plenković boravi u Primorsko-goranskoj županiji, gdje se sastao sa županom Zlatkom Komadinom i riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem.

Plenković je u Rijeci dao izjavu za novinare pa se osvrnuo na rast BDP-a od 7.7 posto.

“Naš rast u ovoj godini će biti veći nego smo predvidjeli”

“To je drugi najviši rast u EU, jedino Slovenija ima viši rast sada. Prosjek rasta u EU je četiri posto. Dakle, možemo s te strane biti itekako zadovoljni… Naš rast u ovoj godini će biti veći nego smo predvidjeli mi, ali i drugi. To će nam pomoći u rješavanju gospodarske krize”, kazao je premijer.

Nakon toga se osvrnuo na svoju jučerašnju izjavu da građani nisu svjesni da struju plaćaju deset puta jeftinije od tržišne cijene.

“Cijena struje nema pravnu podlogu”

“Za razliku od regulirane fiksne cijene plina, cijena struje nema pravnu podlogu biti regulirana na godišnjoj razini. Ako je megavatsat struje normalno koštao 57 eura, ako danas košta skoro 600 eura, to onda znači da je ta struja skuplja za HEP deset puta više nego lani”, rekao je Plenković pa se obratio novinarima:

“Zašto građani i dalje imaju struju kao da toga nema? Zbog političke odluke naše hrvatske vlade. Jeste me dobro razumjeli?”