Izvor slike: Novi list

Nakon današnjeg sastanka Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, premijer Andrej Plenković komentirao je širenje koronavirusa u domu za starije osobe u Splitu. Kazao je kako je dom slijedio sva uputstva epidemiologa i dodao kako je netočna informacija da je 10 osoba iz doma na respiratorima. Usput je branio ravnatelja doma, HDZ-ovca Škaričića koji je jučer rekao da su neki štićenici deset dana imali temperaturu.

Ako je neki problem u staračkom domu onda je ravnatelj što – član političke stranke i to vladajuće. E to tako neće ići.

“U domu je 318 osoba, a više od 130 djelatnika tamo radi. Trebamo utvrditi kako se to dogodilo i tko je donio virus u dom. Pričekao bih da detaljno ispitamo što se sve dogodilo”, rekao je Plenković odgovarajući na novinarska pitanja, a prenosi HRT.

Novinarima je zatim, posve ozbiljno, kazao da nije znao tko je na čelu Doma za starije osobe u Splitu, referirajući se na upit o tome je li ravnatelj Doma Ivan Škaričić dobio taj posao preko stranke čiji je član – HDZ-a. “Naravno da ne. Ja do jučer nisam ni znao tko je ravnatelj toga doma. Ako je neki problem u staračkom domu onda je ravnatelj što – član političke stranke i to vladajuće. E to tako neće ići, takvu logiku nećemo prihvatiti u niti jednom trenutku”, odgovorio je Plenković.

Potom se osvrnuo na rad Nacionalnog stožera civilne zaštite i odgovorio na primjedbe SDP-a da se Stožer politizira. “Moram reći da Stožer postoji jer ga je osnovala Vlada RH. U njemu su i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva. Nisu oni tamo došli slučajno. Oni su tu jer su politički imenovani. Bizarno je da sve što stožer radi, da se kaže da to nije Vlada. Sve odluke koje stožer donosi, naravno prethodno konzultira s Vladom”, rekao je.