Izvor slike: Tportal

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković gostovao je u Večernji TV, a s njim je o aktualnim temama razgovarao Žarko Ivković.

Na upit kako komentira Miroslava Škoru, obzirom na to da ga je u nekoliko navrata nazvao šarlatanom, a možda će morati s njime u poslijeizbornu koaliciju, Plenković je rekao kako je 2020., a Hrvatskoj trebaju lideri koji neće priznati floskule i koji će kapitalizirati naš položaj.

“Pa dobro, što gospodin Škoro govori o meni. Mislim da je to pravo pitanje. Tko je on, koji je on faktor da će određivati meni i HDZ-u tko će biti premijer? Čovjek je bio član HDZ-a. Je. Jel bio saborski zastupnik pa je izašao jer mu je bilo preteško? Je. Jel bio generalni zastupnik u Pečuhu gdje ga je stavila HDZ-ova Vlada? Je. Jel se okupio ljudima koji su bili na listama HDZ-a i sad su veći Hrvati od nas? Jel to sukus cijele politike. Objasnite mi što oni nude da su oni veći Hrvati nego ja ili vi ili Tomo Medved ili Zdravka Bušić…tu tezu da su oni izvorni HDZ to jednostavno ne stoji. To treba raščistiti i ljudima jednostavno reći nema nikakve agende koja nije realizirana od HDZ-a prije 30 godina ili nisu ih u stanju prepoznati. Ovo je 2020. Hrvatskoj trebaju lideri koji neće priznati floskule i koji će kapitalizirati naš položaj. Vraćati Hrvatsku na teme koje su realizirane, to je razlika između nas i njih. To oni i znaju,” rezolutan je bio Plenković.

AUTOR: HR-vjesnik