Izvor slike: Prigorski.hr

Predsjedništvo i Županijski odbor Županijske organizacije HSU-a Koprivničko-križevačke županije održali su svoje sjednice, na kojima se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji i planiranim aktivnostima u vezi nadolazećih lokalnih izbora, koji će se održati u svibnju ove godine.

Na sjednicama su jednoglasno donijete sljedeće Odluke:

  • Daje se podrška sadašnjem županu g. Darku Koren na kandidaturi za Župana KKŽ, kao i sadašnjem zamjeniku župana g. Ratimiru Ljubić za zamjenika župana KKŽ, na predstojećim lokalnim izborima na Županijskoj razini KKŽ.
  • Podržava se zajednički nastup HSU-a, sa koalicijskim partnerom MREŽOM nezavisnih lista, koju predvodi kandidat za Župana g. Darko Koren na zajedničkoj izbornoj listi kandidata za Županijsku skupštinu 2021 – 2025 god.
  • Predsjedniku Županijske organizacije HSU g. Željku Pintar, koji obavlja i dužnost predsjednika Županijske skupštine KKŽ, daje se ovlaštenje za kreiranje koalicijske liste i potpisivanje Sporazuma koalicijskih partnera HSU-a i MREŽE nezavisnih lista.

Podsjetimo, u kampanji za lokalne izbore 2017. godine, HSU i predsjednik te stranke Željko Pintar bili su u koaliciji s koprivničko-križevačkim SDP-om, a nakon drugog kruga izbora vijećnici iz redova HSU-a pretrčali su HDZ-u i županu Darku Korenu (Mreža) kako bi konstruirali vladajuću većinu u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije. Pintar je tim činom prodao svoj obraz i ugled umirovljenika županije kako bi se domogao pozicije predsjednika Županijske skupštine uz mjesečnu naknadu od 3200 kuna.

Izvor slike: Prigorski.hr (predsjednik Koprivničko-križevačkog HSU-a Željko Pintar)

To je bila jedna mučna politička igra krajem lipnja 2017. godine, kada se u Koprivničko-križevačkoj županiji dogodila jeftina politička trgovina mandatima, u režiji Hrvatske stranke umirovljenika na čelu sa Željkom Pintarom i župana Darka Korena, koji je pak javnosti poznat zbog kumske veze sa osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio 1,47 milijuna kuna nezakonitog bonusa, a krivotvorio je i fakultetsku diplomu, o čemu smo pisali OVDJE.  

AUTOR: HR-vjesnik