Izvor slike: Radio Moslavina

“U 2019. godini Petrokemija d.d. zabilježila je jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti. Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu. No, iako smo znatno poboljšali svoj financijski položaj još uvijek je potrebno dosta napora kako bi konstantno bili spremni za brze prilagodbe i sposobni uspješno voditi poslovanje u neizvjesnom i nestabilnom okruženju”, istaknuo je predsjednik Uprave Davor Žmegač.

2019. JEDNA OD NAJBOLJIH GODINA PETROKEMIJE

Petrokemija d.d. objavila je na Zagrebačkoj burzi nerevidirane rezultate poslovanja za 2019. godinu. U prošloj godini tvrtka je ostvarila neto dobit od 154 milijuna kuna, dok je u 2018. zabilježen gubitak od 471 milijun kuna. Prihodi od prodaje povećani su za 17 posto, što je uglavnom posljedica značajno veće prodaje na domaćem i regionalnom tržištu. EBITDA bez jednokratnih stavki povećana je na 348 milijuna kuna zahvaljujući većoj proizvodnji, većem volumenu prodaje na profitabilnijim tržištima i nižom cijenom prirodnog plina na europskom tržištu.
«U 2019. godini Petrokemija d.d. zabilježila je jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti. Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu. No, iako smo znatno poboljšali svoj financijski položaj još uvijek je potrebno dosta napora kako bi konstantno bili spremni za brze prilagodbe i sposobni uspješno voditi poslovanje u neizvjesnom i nestabilnom okruženju», istaknuo je predsjednik Uprave Davor Žmegač.

Izvor slike: Radio Moslavina