Izvor slike: Book.hr

“Bit će to najveći film svih vremena. Kažem vam, najveći!” Riječi su to Jima Caviezela, a Jim Caviezel je glumac. Dobar glumac, jako dobar, i priznat.

Ove riječi imaju težinu i nikakve sumnje nema da se Caviezelov novi film iščekuje kao malo koji u novijoj filmskoj povijesti.

Riječ je o novom filmu Mela Gibsona. A kad Mel Gibson režira novi film to je već samo po sebi vijest. No, kad Mel Gibson režira nastavak možda i najkontroverznijog filma u dugoj sagi blockbusterovskih kontroverzi – jer, da, film o kojemu ćemo pričati nastavak je filma za kojega se uzalud molilo da propadne i prije premijere – onda je to breaking news.

Na žalost, o filmu službenih podataka nema. I snimanje i postprodukcija bili su obavijeni velom tajne, a sve što se znalo jest da će u kina stići pred ovogodišnji Uskrs, ali se premjera filma ipak prolongira za Uskrs 2021., zbog situacije s koronavirusom u svijetu.

Film bombastično najavljuje i IMDB, najposjećenija te moguće i najrelevantnija svjetska filmska internetska stranica.

Plakata nema. Ni trailera. Tek škrti sinopsis i podjela osnovnih uloga.

Čudno, blago rečeno, jer je “prvi dio”, unatoč pozivima na bojkot diljem planeta, u distiribuciji zaradio više od 600 milijuna dolara. A koštao je niti 30 milijuna.

A opet, ništa nije čudno kad Mel Gibson režira i kad se zna da se radi o “nastavku” njegove “Pasije”. Nastavak će se zvati Pasija 2: Uskrsnuće.

“Ovaj je film toliko dobar i poseban da vam mogu poručiti kako je riječ o najvećem filmu u povijesti. Ne mogu vam otkrivati detalje, puno je tu stvari o kojima moram šutjeti, ali ću vam reći da će šokirati publiku”, kaže Jim Caviezel.

Izvor slike: VOX

Kad je Jim Caviezel prvi put stavio trnovu krunu na glavu glumeći Isusa Krista Nazarećanina u Gibsonovoj “Pasiji”, imao je točno 33 godine. Baš kao i Isus u trenutku pogubljenja. Danas je 20 godina stariji, dok lik iz “Pasije 2” niije ostario ni dana. A takav je i 2000 godina kasnije.