HRVATSKA večeras igra odlučujuću utakmicu protiv Škotske za ostanak na Euru. Jednima i drugima samo pobjeda igra, a Zlatko Dalić će, prema informacijama koje imamo iz Glasgowa, i u trećoj utakmici na turniru promiješati momčad.

Tako bi umjesto Vrsaljka na desnom bočnom trebao bi zaigrati bivši kapetan Hajduka, danas član Legije Josip Juranović.

Osim toga, Dalić je napravio značajne promjene i u vezi te napadu. Izabrao je formaciju 4-3-3 umjesto 4-2-3-1 i iz prvog sastava izbacio i Andreja Kramarića te Antu Rebića. Nikola Vlašić bit će spojka na desnoj strani u napadu, koji će od prve minute predvoditi Bruno Petković.

Foto: hr-vjesnik

“Nadajmo se najboljem. Obrana je više-manje standardna, a što više razmišljam o Juranoviću u početnom sastavu, ta ideja mi se sve više sviđa. Ne znam zašto, ali taj potez možda uopće nije loš. Juranović je ofenzivno moćan igrač, a oduševila me njegova volja i želja kad je s klupe ušao u jednoj od pripremnih utakmica. Puno je moćniji od Vrsaljka u ovom trenutku i mislim da može puno više donijeti reprezentaciji. Od Vrsaljka smo do sada vidjeli samo nervozu i zbog toga mislim da je ovo dobra odluka. Pretpostavljam da će Juranović igrati ofenzivno po desnoj strani, pa će se zbog toga Vlašić moći iz drugog plana ubacivati u sredinu, odakle je najopasniji. Problem je jedino što Juranović i Vlašić nikad zajedno nisu ovo igrali i rizik postoji”, kazao je Pamić, a onda se osvrnuo i na promjene u napadu:

Foto: hr-vjesnik

“Bude li Petković igrao svoju igru, onako kako smo ga navikli gledati u Dinamu, onda će to biti dobro. Bude li mobilan, pokretljiv, bude li se vraćao prema centru, pomagao veznom redu i razvlačio obranu, to bi moglo upaliti. No, bude li statičan, teško nam se piše. Ima ovo logike, ali problem je što Dalić stalno mijenja sastav i stalno eksperimentira. Siguran sam da je i Juranović bio iznenađen kad je saznao da će igrati od početka. Ne znam, rekao bih da Dalić danas ne može pogriješiti jer je na ovom Euru povukao meni toliko nelogičnih poteza, da danas jednostavno, što god bilo, ne može pogriješiti”, zaključio je Pamić.