Ovo je prvi automobil Bugatti Rimca: “Svi su rasprodani, koštaju 5 milijuna eura”

Mate Rimac , osnivač tvrtke Rimac Automobili i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je jutros prvi novi automobil koji je Bugatti Rimac dizajnirao pod njegovim vodstvom.

Radi se o modelu Bugatti W16 Mistral, a kako stoji na Facebook stranici Bugattija, ime je dobio po vjetru koji puše na jugu Francuske.

“Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Prvi novi Bugatti osmišljen i razvijen pod vodstvom Bugatti Rimca. Ovaj model bit će posljednji te vrste prije nego što prijeđemo na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. Napravit će se 99 jedinica po cijeni od 5 milijuna eura.

Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan. Bugatti je stoga ponovno rasprodan (nema novog Bugattija koji se danas može naručiti). Proizvodi kapaciteti popunjeni su do kraja 2025. godine. Čestitamo cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću”, objavio je Rimac na Facebooku.

Podsjetimo, kompanija Mate Rimca postala je većinski vlasnik Bugattija u srpnju prošle godine, a kompanija Rimac Automobili postala je Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Autor : redakcija hr-vjesnik