Ovo je prosječna plaća u Zagrebu, dosta je rasla. Puno je veća od prosjeka Hrvatske

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj iznosila je 8989 kuna, što je porast za 8.2 posto u odnosu na lipanj 2021., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7711 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1278 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za lipanj isplaćena je u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, u iznosu od 14.972 kune.

Nasuprot tomu, najniža je plaća isplaćena u djelatnosti proizvodnje kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4967 kuna. Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj iznosila je 12.583 kune, što je porast za 9.1 posto u odnosu na lipanj 2021. godine.

Autor : redakcija hr-vjesnik