Ovo je muškarac koji je pucao u policajca kod Valpova. Htio je pobiti sve prisutne


Na Županijski sud u Osijeku priveden je muškarac koji je jučer u selu Šag, kod Valpova, upucao policajca.

Riječ je o 64-godišnjem Leonardu Opančaru.

Dok su ga policajci vodili na sud u lisicama, skrivao je lice i bunio se što ga snimatelji i fotoreporteri snimaju i fotografiraju. 

Pokušao ubiti još dvije osobe, zaglavio mu pištolj

Policija se jutros oglasila o slučaju.

“Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće i Sektora kriminalističke policije utvrđena je osnovana sumnja da je 64-godišnjak počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju i teško ubojstvo u pokušaju.

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu jučer je oko 11:20 sati 64-godišnjak iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće koji se nalazio izvan službe. Potom je  64-godišnjak pokušao vatrenim oružjem usmrtiti i još dvije osobe koje su se nalazile u prostoriji, ali u svojoj namjeri nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladali napadnuti i zadržali do dolaska policijskih službenika.

Bio je pijan, već dugo terorizira selo

Osumnjičenom 64-godišnjaku je evidentirana koncentracija od 1.14 promila alkohola u krvi. Ranjeni 55-godišnjak prevezen je u KBC Osijek, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede, dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su očevid na mjestu događaja u suradnji sa zamjenicom županijskog državnog odvjetnika.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena je pretraga doma u Šagu na dvije adrese, gdje su policijski službenici pronašli 6 komada streljiva koji su oduzeti uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, objavila je policija.

Mještani su nakon pucnjave ispričali da je Opančar od ranije poznat po nasilnim incidentima. Već je pucao po mjestu, razbijao sjekirom po ulicama, upadao ljudima u dvorišta, prijetio…

Autor : redakcija hr-vjesnik