Ovo je Miro Bulj, otvorio je vrtić

Dječji vrtić za osamdesetak djece otvorio je u sinjskom naselju Brnaze, u sklopu tamošnje novoizgrađene crkve, gradonačelnik Sinja Miro Bulj te poručio da je to “najsretniji dan u njegovom političkom djelovanju”.

“Takvi trenuci osnova su mog kandidiranja za gradonačelnika, sve kako bih omogućio najbolji životni standard našoj djeci i mladim obiteljima”, rekao je Bulj i dodao da je Gradskoj upravi prioritet ulagati novac u infrastrukturu za najmlađe te poručio mladim obiteljima da ostanu “na svojoj djedovini”.

Bulj nije propustio priliku da se zaigra u bazenu punom loptica, zajedno s ostalom djecom.

U vrtiću “Nikolino” od ponedjeljka startaju s radom četiri odgojne skupine, dvije jasličke i dvije vrtićke. Novi vrtić sagrađen je na površini od 600 kvadratnih metara s još tisuću kvadrata dvorišnog prostora i pripadajućom dvoranom, a opremljen je suvremenim didaktičkim sredstvima.

“Ovdje nemamo problema s demografijom”

“Ovdje nemamo problema s demografijom jer je u naš vrtić prošle godine primljeno 400 zahtjeva za upis djece. Smjestili smo 350 djece, a ostalo je još 50 djece jasličke skupine”, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Bili Cvitak Mirjana Pavić.

Vrtić dobio blagoslov

Novi vrtić blagoslovio je provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Marko Mrše. U Sinju se ove godine povećao broj vrtićkih skupina za novih sedam, a roditelji djece koja su ispunjavala uvjete natječaja, ali nisu dobila mjesto u vrtiću, dobivaju mjesečnu naknadu.

Gradonačelnik Bulj je obećao da će se izgraditi još dva vrtića, jedan od njih u naselju Glavice, za koji će uskoro krenuti građevinski radovi, i drugi u naselju Karakašica, za koji se priprema dokumentacija.

Bulja nahvalio kolega Grmoja

Bulja je nahvalio i Grmoja. Objavio je sliku Bulja u bazenu s kuglicama.

“Malo više od godinu dana mandata trebalo je našem Miru da otvori novi vrtić. Danas je svečano otvoren vrtić “Nikolino” u Brnazama, čime je naš Miro pokazao da nije samo pučki tribun nego i jedan od najoperativnijih gradonačelnika u Hrvatskoj.

Osim što je u rekordnom roku počeo rješavati problem vrtićkih kapaciteta, naš Miro je u Sinju uveo naknadu od 1000 kn mjesečno za svako neupisano dijete, što je dosad neviđena mjera u Hrvatskoj. Istu mjeru su danas na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita gradonačelniku Puljku predložili naši splitski mostovci predvođeni Ivanom Ljulju, ali ju je nažalost gradonačelnik Puljak odbio.

I taj primjer pokazuje da su Mostu obitelji, djeca i demografska obnova na prvom mjestu prioriteta! A naš Braco je još jednom dokazao da nije samo ljudina nego i buldožer od gradonačelnika”, piše Grmoja.

Autor : redakcija hr-vjesnik