Zoran Milanović danas je napao Andreja Plenkovića. Milanović kaže da je Plenković udbaški gojenac te da je u onom sistemu bio pod zaštitom UDBA-e.

Foto : Screenshot

“Tko god je u onom sistemu od roditelja i djece bio u sustavu, bio postavljen u sustavu, ubit će nas to kao naciju, taj je znao da postoji Partija koja je zapisana u Ustavu i da tu Partiju, njezin vrh i sve strukture štiti služba državne sigurnosti. Ili UDBA. Koja je imala razne odjele”, rekao je Milanović.

“Kome god je mater radila u vojnoj bolnici i imala kartone generala, kome god je ćaća radio u uredu ravnatelja Televizije Zagreb, dakle partijska kontrola misli i utjerivači mišljenja. Tko god je predavao komunikologiju u komunizmu, taj je znao da ga štiti UDBA”, rekao je Milanović.

“UDBA ne dopušta da se taj sistem raspadne. Neki u tom sistemu su organizirali i ubojstva. Pitam je li netko od tih roditelja dao ostavku tada, osamdesetih godina, kad je vidio da je ubijen Đureković ili stric od Ante Đapića u Njemačkoj 1989. godine. Je li netko dao otkaz, je li prosvjedovao, štrajkao glađu na Markovom trgu? Njihovi sinovi i kćeri moraju biti kuš”, rekao je.

“O tome mogu govoriti djeca žrtava, naprimjer Veselice. Plenkovići ne. Oni su benefaktori, beneficijari tog sustava”, rekao je.

“Znate što je UDBA, kupite štednjak, imate napu, nećete je staviti iznad radnog stola, napa ide iznad špareta, da skuplja smrad, ta napa je bila UDBA”, kaže Milanović.

Autor : redakcija hr-vjesnik