S čak 4.27 promila alkohola u krvi prošle je subote u Sesvetama Ludbreškim za volanom oko 14.50 sati uhvaćen 39-godišnjak.

Riječ je o Mariju Kovačeku iz Karlovca Ludbreškog koji je ispričao kako je uopće došlo do takvog pijanstva.

“Je, pak, tri dana smo pili. Jedan je dobio sina, bile su i zaruke”, “objašnjava” Kovaček.

“Tako se zalomilo. Bili smo u krčmi u Sesvetama i tamo mi je bio auto, a onda smo otišli i u Gorice kod prijatelja i kasnije se ponovno vratili u Sesvete, odakle sam i krenuo doma”, nastavlja čovjek koji je uhvaćen za volanom s 4.27 promila u krvi. 

Iako je od kuće bio udaljen tek kilometar i pol, donio je glupu odluku, sjeo je u automobil i odvezao se.

“Krenuo sam doma automobilom, sjećam se svega i svjestan sam da nisam trebao. Još mi sestrična radi tamo u krčmi i mogla me ona voziti ili netko drugi, ali teško pijanom nešto objasniti… pogotovo jer sam do kuće udaljen možda kilometar i pol. Na kraju su me zaustavili kod groblja u Sesvetama. Odmah sam stao kad sam vidio rotirke i znao sam da sam kriv”, rekao je Mario. Policija ga je potom odvela u postaju na triježnjenje.

Kaže da nije čudno što je alkotest pokazao čak 4.27 promila alkohola s obzirom na to da je pio tri dana. 

“A tko ne bi napuhao toliko nakon tri dana. Pilo se pivo i gemišti, a spavao sam možda šest do sedam sati u ta tri dana. Nisam ludovao s autom, ali nisam ni trebao voziti. Kad su me zaustavili, odveli su me u postaju da tamo prespavam, ujutro su me pitali što ću jesti, dali su mi sendvič i sok i rekli da sam bio pristojan. A kakav bih i bio kad sam znao da sam kriv”, rekao je 39-godišnjak za Podravski.

Zbog vožnje u pijanom stanju prijeti mu novčana kazna do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do tri mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i šest negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Autor: M.M.