Danas su u Donjoj Bistri u 12:29 u obiteljskoj kući nađena dva tijela, objavila je policija.

Policija je tijela našla po dojavi člana obitelji.

Foto : Screenshot

Tijela majke i djeteta pronađena su danas u kući u Donjoj Bistri kod Zaprešića, izvijestila je policija, ističući da ozljede upućuju na nasilnu smrt.

Kako Index neslužbeno doznaje, policija sumnja da je majka (30) prvo ubila dijete (5), a potom i sebe.

O cijelom ovom događaju oglasilo se Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. U Ministarstvu kažu da do sada u toj obitelji nije bilo postupanja zbog nasilja.

“Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena”

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike užasnuto je današnjim tragičnim događajem u Donjoj Bistri. Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.

Foto : Screenshot

Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji”, stoji u prvom dijelu priopćenja.

“Odgovornost je svih da učinimo sve što je u našoj moći”

“Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama.

Foto : Screenshot

Odgovornost je svih, od sustava do svakog od nas pojedinačno, da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo ranjive skupine društva – svaki oblik nasilja se mora prijaviti, a žrtvi pomoći. Jedino tako možemo, korak po korak, biti bolje društvo s nultom tolerancijom na nasilje”, poručili su iz Ministarstva.

Autor : redakcija hr-vjesnik