Izvor slike: Slobodna Dalmacija (screenshot)

Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova i šef saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, podnio je kaznenu prijavu protiv Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu i ravnatelja Ivana Škaričića.

U kaznenoj prijavi koju je podnio Ostojić navodi se da je korisnicima Doma nakon pojave virusa Covid-19 u objektu Vukovarska, a od kojeg je dio korisnika obolio, zabranjeno napuštanje Doma.

– Bitno je napomenuti kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnog tijela, već je riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci drugog osumnjičenog Ivana Škaričića, a čiju odluku provode djelatnici Doma – stoji u prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Navodi i da su korisnici Doma testirani na COVID-10 te da su svi nalazi negativni, ali unatoč činjenici da opasnost od širenja zaraze od stranke korisnika Doma ne postoji, njima je od 27. ožujka do 18. svibnja zabranjeno napuštanje prostorija Doma.

– Da stvar bude proturječna sama sebi, bitno je ukazati kako je napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima Doma – navodi Ostojić u prijavi.

– Razvidno je da su korisnici Doma protupravno zatvoreni te da se isti drže zatvorenima temeljem samoinicijativne odluke nezakonitog postupanja osumnjičenika Ivana Škaričića – navodi Ostojić.

U svojoj prijavi tvrdi da ima i svjedoka, a sve kako bi dokazao “obilježja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode”.

– Očekujem da institucije zaista odrade svoj posao. Jer – ljudi su ljudi! I bez obzira koliko godina imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete – poručio je Ostojić.

Izvor slike: Facebook (screenshot)

AUTOR: Jutarnji list