Izvor slike: Direktno.hr

Jučar je u središnjici HDZ-a predstavljen predizborni program te stranke, a uoči predstavljanja se pojavio i Lovro Kuščević.

Podsjetimo, Kuščević je bio ministar uprave u vladi Andreja Plenkovića, a ostavku je podnio nakon što je USKOK između ostalog počeo istraživati i aferu koju je otkrio Index.

Kako pak javlja N1, Kuščević se pojavio u središnjici HDZ-a iako ga se u posljednje vrijeme rijetko može vidjeti u javnosti. 

Rekao je kako je došao u sklopu redovnih stranačkih aktivnosti i priprema za kampanju.

“Kao predsjednik općinske organizacije, potpredsjednik županijske i član Središnjeg odbora, dat ću svoj maksimum za još jednu pobjedu HDZ-a”, odgovorio je Kuščević na pitanje novinara hoće li sudjelovati u kampanji HDZ-a za srpanjske izbore.

Zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana USKOK je istragu pokrenuo u rujnu.

Aferu s POS-ovim stanovima otkrio je upravo Index.

USKOK Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta tereti i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o.

Tu je i optužba za primanje mita kojom su obuhvaćeni njegov šogor Ivica Žuvić kao pomagač i poduzetnik Ante Marinović kao davatelj mita. Riječ je o kući, odnosno parceli u uvali Grška nedaleko od Milne na otoku Braču, koja je formalno glasila na Žuvića, a USKOK sumnja na to da ju je stvarni vlasnik Kuščević dobio kao mito od poduzetnika Marinovića.

Na zahtjev DORH-a i USKOK-a, a na prijedlog MiP-a, skinut mu je imunitet saborskog zastupnika, kako bi se proširila istraga. Prije toga je Kuščević podnio ostavku na mjesto ministra.

AUTOR: Index.hr