Ogromna akcija policije diljem zemlje, u Osijeku 30-ak uhićenih. Objavljeni detalji

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske provode realizaciju operativne akcije u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-srijemske i PU požeško-slavonske, a u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Objavljeni novi detalji uhićenja

Akcija osječko-baranjske policije i Uskoka, u kojoj je uhićeno najmanje tridesetak osumnjičenih, obuhvatila je tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droga i duhana, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih istrazi. Riječ je, kako se neslužbeno doznaje, o skupinama čiji su organizatori bili povezani, a djelovali su na području Hrvatske, ali i inozemstva.

Akcija je provedena i u suradnji s osječkim Županijskim sudom, koji je izdao brojne naloge za pretragu domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba, koje su u tijeku na više lokacija u Hrvatskoj, izvijestili su na osječkom sudu. Navode kako još nije poznato za koliko će osumnjičenika Uskok predložiti određivanje istražnog zatvora, što će se znati nakon što svi budu ispitani u tužiteljstvu.

Uskok i osječko-baranjska policija ranije su potvrdili da su u tijeku uhićenja i pretresi domova i poslovnih prostora osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zlouporabu droga. Tzv. hitne dokazne radnje, odnosno pretresi i prikupljanje dokaza, provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je Uskok.

Policija dodaje da u realizaciji akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije. Uskok je priopćio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju.

Autor : redakcija hr-vjesnik