Izvor slike: Direktno.hr

Bivši saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac na Facebooku je žestoko napao dojučerašnjeg stranačkog kolegu i šefa, ali i prijatelja i vjenčanog kuma Ivana Vilibora Sinčića. U objavi prvo opširno priča o tome da je on (Bunjac) bio presudno važan za uspjeh Živog zida, zatim opisuje kako je s ponosom nosio stranačku majicu sve dok, prema njemu, Sinčić nije podlegao “čarima visoke politike”.

Prema Bunjcu to znači da je Sinčića počeo zanimati “lagodan život i provođenje krajnje samovolje” pri čemu se “hladno, bešćutno i neljudski” odricao ljudi koji su ga digli. Tu Bunjac prvenstveno misli na sebe tvrdeći kako su upravo njegovi žestoki sukobi s Plenkovićem i Reinerom bili katapult koji ih je lansirao “tamo gdje su samo sanjali biti”.

Sinčića je prozvao i da je na liste za EU izbore stavio, citiramo, “ljubavnice i ljubavnike i anonimuse” što je dovelo do poraza. “Međutim, koga uopće briga za kandidate i politike, jel? Bitno je, da se dobije mjesečna pinka od 30 tisuća kuna po zastupniku s kojima će tvoja obitelj raspolagati po slobodnoj volji”, ustvrdio je Bunjac te otišao i korak dalje. Ostatak objave prenosi integralno portal Telegram:

Da, Slinčiću, javno te pozivam i tražim da pokažeš stranačke fakture od najskupljih restorana i hotela u kojima si nebrojeno puta odsjedao. Pokaži koliko si butelja popio, koliko juha od školjki polokao, koliko bifteka proždro. Pokaži fakture za putne troškove, objasni kako su se potrošile stotine tisuća kuna za “PR usluge” koje ne vrijede pišljiva boba, kako su se davali enormni iznosi mainstream medijima protiv kojih smo se navodno borili.

Pozovi neovisne procjenitelje neka utvrde koliki je stvarni novac ulupan u tvoju kuću u podsljemenskoj zoni, neka otvore tvoje ormare i izračunaju cijenu odijela i cipela koje imaš.
Objasni kako si i koliko koristio stranački auto, koliko se usput naplaćao taksija i avionskih karti, dok su istodobno tvoji najvjerniji aktivisti putovali na deložacije autostopom, stajali gladni na štandovima po cijele dane, volontirali na tisuće sati.

Objasni kako si i na što potrošio silni stranački novac dobiven iz proračuna, ti koji si organizirao referendum da se stranke – ne financiraju iz proračuna!
Objasni zašto si lagao hrvatski narod pričom da su skupio 400 tisuća referendumskih potpisa, a nisi ih u ruci imao ni sto tisuća.

Objasni zašto nikada nisi proveo nikakve niti najnamještenije unutarstranačke izbore, iako si ih obećavao mnogo puta. Objasni zašto si lagao o diplomi svoje žene i tko u stranci snima UDBAške filmiće?

Eh, Sinčiću moj, da si u prilici dobiti 151 mandat nikada ti ne bi proveo niti jednu jedinu reformu, jer niti imaš znanja niti imaš hrabrosti niti karaktera.

Kad bi tvoja ekipa plaćenika došla na vlast tek tada bi Hrvatska znala što je diktatura, što su nepotizam i korupcija, što znači podobnost, kako se rasipa proračunski novac, što predstavlja krkanluk svih vrsta.

Svaki kamen bi zaplakao za HDZ-om kad bi vidio strahotu tvoga upravljanja zemljom. Eto, Sinčiću moj, sad smo neke stvari raščistili. Otišao sam od tebe jer želim čistu savjest i jer volim svoj narod, a tako će učiniti i svaki birač koji ima priliku sagledati barem donekle lice i naličje tvoje beskrupulozne izdaje”

AUTOR: Telegram