Izvor slike: Lider Media (obrada slike HR-vjesnik)

Koronavirus je pogodio sve pore društva, a od korona krize po svemu sudeći nisu cijepljeni ni odvjetnički uredi diljem zemlje.

Da je tome tako, potvrđuje i podatak koji kaže da je oko 3000 odvjetnika, ali i zaposlenika te više od 1500 odvjetničkih ureda za ožujak iz državnog proračuna dobilo po 3250 kuna.

Kao što je poznato, riječ je o državnoj pomoći za isplatu plaća, a do čega je došlo zbog pandemije koronavirusa.

Odvjetnicima je za ožujak od države isplaćeno gotovo 12 milijuna kuna, a po svemu sudeći pomoć se nisu ustručavala potražiti ni vodeća hrvatska odvjetnička društva.

Da je tome tako potvrđuje odvjetničko društvo Hanžeković i partneri, široj hrvatskoj javnosti najpoznatije po ovrhama te povezanosti sa gradonačelnikom Zagreba, zbog njihova angažmana prilikom plaćanja jamstva od 15 milijuna kuna Milanu Bandiću za izlazak na slobodu. 

Odvjetničko društvo Hanžeković i partneri sada su se i sami našli u bezizlaznoj situaciji pa su od države za svojih 127 zaposlenika osigurali 416 tisuća kuna.

Na listi je i odvjetničko društvo Grgić i partneri, oni su za 40 zasposlenih od države dobili 130 tisuća kuna, riječ je o odvjetničkom društvu u vlasništvu jednoga od najbogatijih Hrvata Dubravka Grgića.

Za 31 zaposlenog u odvjetničkom društvu Buterin i Posavec stiglo je pak sto tisuća kuna, a tu je i odvjetničko društvo Kalla i partneri sa 74 tisuće kuna, koje su dobili za 23 zaposlenih.

Odvjetnica Dunja Kutle dobila je pak 71 tisuću kuna za svojih 22 zaposlenika.

U najvećoj mjeri pomoć je ipak isplaćena samostalnim odvjetničkim uredima u kojima posluje jedna do dvije osobe.

AUTOR: HR-vjesnik