Vijest o uhićenju ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića razveselila je mnoge zaposlenike koji su već godinama ogorčeni netransparentnim vođenjem javnog TV servisa, urušavanjem sustava i programa, ali su u strahu od otkaza i tužbi do sada šutjeli

“Poštovani, HRT nije privatni medij pa molim da se objektivno i vjerodostojno izvještava. Činjenica da je među uhićenima i glavni ravnatelj HRT-a ne samo da je presedan već i vijest, pa i za HRT. S poštovanjem, Sanja Mikleušević Pavić.”

Tom se e-mail porukom prošle srijede, 30. lipnja , svojim nadređenima, Katarini Periši Čakarun, urednici Informativno medijskog servisa HRT-a, Bruni Kovačeviću, glavnom uredniku svih programa HRT-a i Renatu Kuniću, ravnatelju poslovne jedinice Program, obratila Sanja Mikleušević Pavić, predsjednica ogranka HND-a na HRT-u, želeći ih upozoriti da se od HRT-a očekuje objektivno i pravodobno izvještavanje o uhićenju prvog čovjeka njihove kuće.

„Kao predstavnica ogranka novinara HND-a na HRT-u vodstvo HRT-a unaprijed sam upozorila da ćemo pratiti kako će HRT izvještavati o ovom, po kuću, vrlo neugodnom događaju“, izjavila je za tjednik Nacional Sanja Mikleušević Pavić.

Vijest o uhićenju Kazimira Bačića razveselila je mnoge zaposlenike HRT-a koji su već godinama svjesni netransparentnog vođenja javnog TV servisa, urušavanja sustava i programa, ali su u strahu od otkaza i tužbi do sada šutjeli. Zanimljivo je kako su se od Bačića prvi počeli ograđivati njegovi dosadašnji najbliži suradnici, među kojima je i šefica Informativno medijskog servisa, Katarina Periša Čakarun, koja se nije libila glasnih komentara o palom ravnatelju HRT-a, poput „dobio je što je zaslužio“, kažu nam izvori s HRT-a.

Na pitanje jesu li bili iznenađeni uhićenjem Kazimira Bačića, a osobito razlogom njegova privođenja, jedan od bivših suradnika kaže da nije:

„Svi su predstavljali Kazimira Bačića kao dobrog medu koji potpisuje sve što mu Stipić gurne na stol, ali mene to nije ni najmanje začudilo jer već dulje vrijeme upozoravamo da se HRT-om upravlja na krajnje netransparentan način. Bačić koji je tako bahato potpisivao sve te tužbe i otkaze ne može tvrditi da nije znao što potpisuje. Ako se pogleda njegova imovinska kartica, onda se može zaključiti da on nije čovjek koji je potpuno nesposoban. Očito je za privatne biznise imao itekakve sposobnosti. I Stipić i Novinić i Bačić očito znaju puno jedan o drugome i to je temelj njihove kohezije. A sve na uštrb programa koji je potpuno devastiran. Devastiran je i kompletan sustav, tehnički i kadrovski, a u tome nema puno ideologije. Tu se ipak sve vrti oko novca koji se očito godinama izvlačio na različite načine. Mi nemamo konkretne dokaze, ali slutimo što se radilo i kroz takozvanu nezavisnu produkciju, iznajmljivanje opreme i ugovore s uvijek istim odvjetničkim uredima putem kojih je HRT dizao tužbe protiv vlastitih novinara, HND-a i ostalih medija. Ti su uredi izdašno zarađivali i kada bi HRT dobio ili izgubio neku tužbu.“