Američki predsjednik Joe Biden objavio je kako je vojska SAD-a u protuterorističkom napadu u Siriji ubila vođu ISIS-a – Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurayshija. Radi se o nasljedniku Abu Bakr al-Bagdadija, koji je ubijen u sličnoj operaciji 2019. godine. 

“Američke specijalne jedinice uspješno su u srijedu navečer provele protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije pri čemu je eliminiran vođa ISIS-a Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi”, stoji u priopćenju Joea Bidena, koje je objavila Bijela kuća.

U napadu je stradalo najmanje 13 ljudi, među kojima su šestero djece i četiri žene. Bombu kojom su ubijeni civili aktivirao je vođa ISIS-a, tvrde američki dužnosnici. To je prilikom obraćanja javnosti iz Bijele kuće potvrdio i američki predsjednik Joe Biden.

Foto : hr-vjesnik

Na fotografijama kuće koju su napali Amerikanci vidi se da je treći kat kuće potpuno srušen. Prema tvrdnjama Joea Bidena i američkih dužnosnika, bombu koja je raznijela treći kat kuće aktivirao je sam vođa ISIS-a, pri čemu je ubio sebe i vlastitu obitelj.

Autor : M.M.