Izvor slike: Dnevno.hr (screenshot)

Redovito mjesečno istraživanje CROBAROMETAR, koje donosi Dnevnik Nove TV pokazuje raspoloženje građana nakon potresa, početka cijepljenja, ali i brojnih afera HDZ-a.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) nema brige. I dalje su najjača stranka s potporom od 31,1 posto. Iako se istraživanje provodilo, odnosno završavano je, na vrhuncu krize s HDZ-ovim županima i gradonačelnicima, vidjet ćemo hoće li se u veljači te afere odraziti na rejting. Zasad nisu.

Izvor slike: Dnevno.hr (screenshot)

SDP je pak upola slabiji i to sa 16,6 posto potpore birača. Oni više-manje mjesecima imaju isti rejting. Očekivano, biračima ljevice pojavila se nova ponuda u projektu zeleno-lijeve koalicije Možemo. Stoga su oni godinu počeli s potporom od 9,6 posto i jedini su dobitnici mjeseca s rastom. Za četvrto mjesto bore se Most s potporom od 7,8 posto te Domovinski pokret, koji je sada pao na peto mjesto s potporom od 7,3 posto.

Sve ostale stranke daleko su ispod izbornog praga. Najviše se tu približio Centar s potporom od 3 posto. HSU je na 2,1 posto. Živi zid daleko od dana slave i sada mogu računati na 2 posto. IDS je na 1,6 posto, a Fokus je na 1,5 posto te Radnička fronta na 1,3 posto.

Sve ostale stranke su ispod 1 posto i zajedno imaju 8,2 posto. Zanimljivo, tamo je HNS s 0,9 posto, Suverenisti s 0,8 posto, HSS 0,6 posto, Glas na 0,4 posto, Reformisti su na 0,3 posto. Neodlučnih je 8,3 posto.

AUTOR: Dnevno.hr