Nakon zagrebačkog potresa Grad Zagreb otvorio je humanitarni račun pozivajući građane da uplatama pomognu stradalima u potresu, a na računu se trenutačno nalazi oko 17 milijuna kuna.

Međutim, od tog iznosa 7,2 milijuna kuna uplate su tvrti koje su u vlasništvu grada, a iz tih tvrki upozoravaju kako im je Milan Bandić oteo uskrsnice koje je potom uplatio u Fond za stradale.

Gradski vrtići tako su primjerice u Fond uplatili 3,5 milijuna kuna, a pobunili su se i sindikati.

“To nije bilo uskraćivanje uskrsnice. To je sad bila otimačina, jer je taj novac uplaćen u Fond za stradale u potresu”, kazao je Zdravko Stolković iz Sindikata Čistoće za RTL, najavljujući da bi radnici mogli sudskim putem potraživati novac koji im je Bandić uzeo.

Istovremeno, Bandić poručuje da bi svi, uključujući i medije, trebalo da pokažu solidarnost, kao što su je pokazali zaposlenici Zagrebačkog holdinga.

Na Bandićev humanitarni račun stigle su, inače, uplate iz niza županija, općina, pa i gradova, a riječ je o iznosima od 180 tisuća eura i 660 tisuća kuna.

Upravna tijela, odnosno gradski uredi, uplatili su oko dva milijuna kuna, a razni zavodi, udruge i zagrebačke ustanove u taj su Bandićev Fond uplatili oko 400 tisuća kuna, dok je od fizičkih osoba stiglo 11 tisuća eura i oko 50 tisuća kuna.

AUTOR: Dnevno.hr