U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u održani su izbori za čelnike zagrebačke i šibenske organizacije stranke.

Foto: hr-vjesnik

U Zagrebu je Viktor Gotovac osvojio više glasova od Mateja Mišića. Najveća SDP-ova organizacija početkom godine je raspuštena, a iz nje je izbačen veliki broj članova, uključujući i bivšeg predsjednika Gordana Marasa.

Viktor Gotovac je u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325.

Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku.

Želi vratiti Trg maršala Tita

Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio da želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svome timu te svima koji će raditi s njim.

“Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode, da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske već i ovog dijela Europe”, rekao je.

“Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak Trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo tu nesretnu i tužnu 30. obljetnicu”, kaže.

“Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobrim za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti”, rekao je Gotovac. 

Autor: M.M.