Izvor slike: Deutsche Welle

Njemački mediji izvještavaju o turističkoj sezoni u Hrvatskoj, kao i o tome kakve su mjere protiv pandemije koronavirusa na snazi te koliko se poštuju.

Tako njemački RTL u svojem prilogu navodi da rijetki u Hrvatskoj nose maske. Jedna njemačka turistkinja koja ljetuje u Rovinju smatra da se Hrvati ponašaju previše opušteno kada je riječ o covid-19. “Ja stalno razmišljam o virusu”, kaže ova turistkinja.

RTL navodi da je u Hrvatskoj u proteklim tjednima broj zaraženih bio nizak, da bi onda odjednom počela izbijati različita žarišta koronavirusa. “Najviše slučajeva ima u glavnom gradu Zagrebu i okolici te u Slavoniji na istoku zemlje”, ističe se u prilogu i dodaje da su “priobalne regije zasad pošteđene”.

Novinarka RTL kaže da “nije nikoga vidjela da nosi masku u zatvorenim prostorima”, dok iz turističke zajednice ističu da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze turista koronavirusom u Istri.

Napominje se da njemački turisti u povratku moraju proći kroz Sloveniju u periodu do 12 sati i da se ne smiju zadržavati tamo jer “važe stroga pravila”. Njemačku turisti ne moraju u karantenu po povratku u Njemačku, zaključuje svoj prilog RTL.

AUTOR: Index.hr