Izvor slike: Govori.se

Slovenski reper Zlatko Čordić, koji rado voli provocirati političare, pojavio se u zabavnoj emisiji Radio televizije Slovenije sa improviziranom maskom, koja mu nije prekrivala usta i nos. Izazvao je lavinu kritika na društvenim mrežama zbog, kako je navedeno, neprimjerene provokacije, a kritičari su zamjerili RTVS-u jer su to dopustili.

Izvor slike: Tuzlanski.ba

Zlatko je gostovao u emisiji ‘Vikend paket’, kao i glumica Tanja Ribič, supruga komičara Branke Đurića Đure. Ribič je u zadnje vrijeme na meti kritika zbog protivljenja nošenju maski. I to je bio razlog kritika upućenih javnom servisu jer je ona uopće bila pozvala kao gošća u zabavnu emisiju na javnoj televiziji.

Zlatko je spomenutu masku nosio samo za vrijeme nastupa, a repao je pjesmu u kojoj je glumici spočitnuo nenošenje maski. Na gostovanje u emisiji Vikend paket reagirao je čak i premijer Janaz Janša, koji je pozvao na sankcioniranje slovenskog repera.

Izvor slike: Jutarnji list (screenshot)

Zlatko Čordić ubrzo je odgovorio Janši referirajući se na njegov susret s austrijskim kancelarom.

– Istina je da, za razliku od njega, nisam dirao Kur*a, napisao je priloživši snimku susreta Janše i Sebastiana Kurza. Kancelar se htio pozdraviti laktovima, ali je Janša inzistirao da se rukuju.

Izvor slike: Jutarnji list (screenshot)

AUTOR: Jutarnji list