Zatvorena su birališta u Splitu.

Foto : Screenshot

Splićani su na prijevremenim lokalnim izborima birali gradonačelnika među devet kandidata te 31 gradskog vijećnika s 11 kandidacijskih lista. 

Prijevremeni izbori održavaju se nakon nešto više od godinu dana od redovitih, a zbog ostavki gradonačelnika Ivice Puljka, njegovih zamjenika te 20 vijećnika Gradskog vijeća.

Izlaznost je do 16:30 sati bila 21.74 posto, odnosno 27.468 birača, što je puno manje nego na lanjskim lokalnim izborima u Splitu, kada je na birališta izašlo 44.014 birača, odnosno 33.67 posto.

Neslužbeno: Puljak ima preko 50 posto

Kako Index doznaje iz više izvora, Ivica Puljak premoćno vodi i ima preko 50 posto, što bi mu bilo dovoljno za pobjedu u prvom krugu.

Raspolažemo i informacijama kako se Puljak kreće na oko 60 posto glasova.

HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš, neslužbeno doznajemo, ima ispod 25 posto. 

Kerum je ispod 10 posto.

Saznajemo kako i u HDZ-u raspolažu sličnim podacima, no kažu da su to podaci iz urbanijeg djela Splita te da očekuju povoljnije rezultate.Prije 12 minutaPrijavljeno sedam slučajeva kršenja izborne šutnje

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Splita Dražen Maravić izjavio je u nedjelju nakon zatvaranja birališta na prijevremenim izborima kako je prijavljeno sedam slučajeva kršenja izborne šutnje.

“Počelo je od jučer, a od toga se tri prijave odnose na cirkularnu elektroničku poštu. O prijavama odlučujemo naknadno, a ako bude trebalo, podnijet ćemo prekršajnu prijavu”, kazao je Maravić.

Autor : redakcija hr-vjesnik