Izvor slike: Tportal

Predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić u ponedjeljak 31. kolovoza predao je kandidaturu za funkciju predsjednika SDP-a Hrvatske, objavio je SDP na svojim službenim stranicama.

Prema neslužbenim informacijama doznajemo da je Ostojić kandidaturu predao u ponedjeljak 31. kolovoza u kasnim večernjim satima, nešto prije samog isteka roka za predaju kandidatura.

Okidač za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija ‘neretvanske skupine’, koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike, a za koju se očekivalo da će javno dati potporu Grbinu.

“Kandidirao sam se u roku koji je naznačen, nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova. Isti oni koji su do jučer podržavali Peđu Grbina, sada podržavaju samo sebe“, kazao je Ranko Ostojić u kratkoj izjavi za Hinu.

Istaknuo je i da ‘kada budu potvrđene kandidature, onda ćemo biti u prilici suočiti se sa slabostima SDP-a’.

“Jedna od njih je upravo dosljednost i drugarstvo. U jučerašnjem nastupu sam čuo koliko je to nevažno, a trebalo bi biti temelj SDP-a“, pojasnio je Ostojić motive za svoju predsjedničku kandidaturu.

Uz Ranka Ostojića, kandidature za predsjednika SDP-a predali su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.

Izbori za sva tijela stranke održat će se 26. rujna.

AUTOR: HR-vjesnik