Izvor slike: Lokalni.hr (uređenje: HR-vjesnik)

Portal ePodravina odradila je online anketu u kojoj su svoje čitatelje pitali kome bi dali svoj glas na izborima u svibnju za župana Koprivničko-križevačke županije.

Kako navode iz ePodravine, u anketi je sudjelovalo 2016 čitatelja, a svatko je mogao glasovati jednom s jedne IP adrese. Kako su unaprijed napomenuli, u izboru su bili mogući kandidati, a do svibnja sve opcije ostaju otvorene.

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika najavio je da ide u utrku za župana, a u ovoj anketi dobio je najviše glasova. Osvojio je 27,28 posto, odnosno 550 glasova.

U stopu ga prati HDZ-ov Ratimir Ljubić, dožupan i novi šef gradskog HDZ-a, koji ima povjerenje 26,49 posto sudionika, a izabralo ga je njih 534.

Dvije najjače opcije slijedi nezavisni Željko Lacković, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća, koji je odnio 22,02 posto, odnosno 444 glasa.

Najmanje je glasova osvojio aktualni Mrežin župan Darko Koren s 260 glasova, što iznosi 12,90 posto. Sudeći prema tome, Korenu je za uspjeh nužna HDZ-ova glasačka mašinerija, uz čiju podršku izlazi na izbore, a kako je u anketi HDZ-ov Ratimir Ljubić dobio zavidan broj glasova, može se jasno zaključiti kako birači HDZ-a nisu zadovoljni s Korenom kao svojim kandidatom, već bi voljeli imati kandidata za župana iz redova svoje stranke.

Izvor slike: ePodravina (screenshot)

Od 2016 glasova njih 121 ne zna kome bi dali svoj glas, dok se 107 sudionika izjasnilo da neće izaći na izbore.

Koliko god kalkulirali, u svibnju nas čekaju burni izbori na kojima će se kandidati boriti za svaki glas, a predizborna prepucavanja već su počela.

AUTOR: HR-vjesnik