Vijest o ostavci koju je na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDP-a dao Peđa Grbin među socijaldemokratima je odjeknula poput bombe.

Grbinova ostavka, naravno povučena, dana je u afektu  

Iako je Grbin pitanje svoje ostavke, po svemu sudeći, „potegnuo“ više iz revolta nego iz stvarne namjere da se povuče sa čela SDP-a.

Među Grbinu sklonim socijaldemokratima oko ove teme vlada neka vrsta neproglašenog „silenzio stampa“. Niti jedan stranački dužnosnik iz Grbinove grupacije s kojim smo u četvrtak razgovarali o ovoj temi nije želio komentirati ostavku.

Ustrajavši tek u tome da „od muhe ne treba raditi slona“. Da je riječ očito bila o afektu. I da je Grbin odgovoran političar koji je uvjerljivo pobijedio na unutarstranačkim izborima i dobio mandat da SDP reformira u modernu stranku koja za tri godine može osvojiti većinu u Saboru.

No, ima i drukčijih interpretacija.

– Pitanje je kako bi se on nosio s puno težim pritiscima kada ostavku daje zbog razgovora o članarinama. To mi je smiješno – kratko nam je kazao Nikša Vukas, bivši tajnik SDP-a, koji je sa skupinom bliskih suradnika Davora Bernardića nedavno izbačen iz SDP-a.

Nikša Vukas: Ovo što radi Grbin je smiješno

Član SDP-ova Predsjedništva Predrag Fred Matić kazao nam je pak da sjednici na kojoj je Grbin govorio o svojoj ostavci nije prisustvovao jer je u to vrijeme putovao iz Bruxellesa.

– Čuo sam za to u „offu“, ali ne bih to želio komentirati jer nisam bio tamo. Čekam iduću sjednicu Predsjedništva jer me zanimaju razlozi za izbacivanje ovih kolega.

Predrag Matić najavljuje dolazak na Predsjedništvo stranke kako bi čuo razloge za izbacivanje kolega iz SDP-a

Tražit ću jasna obrazloženja za taj potez. Moj stav je da mi u stranci ne možemo imati lopove ili kriminalce, ali ako netko nešto loše vodi, onda ga treba smijeniti. No on i dalje ostaje SDP-ovac. Nije svatko rođen da bude direktor Ine, netko treba točiti i gorivo – slikovito opisuje Matić.

Autor: M.M.