Izvor slike: Index.hr (screenshot)

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović danas je nenajavljeno posjetio Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu. No, kako njegov dolazak nije službeno najavljen, ravnateljica škole Mirela Buchberger Karlo je Filipovića i njegove suradnike zamolila da napuste prostor škole, a nakon toga je kontaktirala i policiju, javlja N1.

Filipović je rekao da je posjet Glazbenom učilištu Elly Bašić bio najavljen nekoliko dana unaprijed.

“Ovo je najavljeno nekoliko dana prije. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje”, poručio je Filipović.

No, voditelj kampanje Zvonimir Milas rekao je da je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena.

Dodao je da se nalaze na javnoj površini ispred škole.

“Ne želimo koristiti ravnatelje škola ili bilo kojih drugih ustanova u svrhe kampanje”, rekao je.

Ravnateljica Mirela Buchberger Karlo za N1 je kazala da posjet HDZ-ovog kandidata nije bio najavljen.

Izvor slike: Index.hr (screenshot)

“Moje kolege došle su u ured obavijestiti me da se u dvorištu škole nešto događa. S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika, o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima”, kazala je i dodala:

“Prvo sam zamolila ekipu da napusti dvorište, ali oni to nisu učinili. Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam Gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole”, dodala je.

AUTOR: Index.hr