Kako smo najavili bivša direktorica EKO Moslavine d.o.o. gostovala je kod kolege Domagoja Novokmeta u emisiji Newsroom .

“Gradonačelnik Kutine i sad bivši predsjednik Gradskog vijeća pomoću lokalnog medija plaćali su da se tamo objavljuju pozitivne informacije i vijesti o vladajućoj koaliciji, plaćali su šutnju.

Foto : hr-vjesnik

Čovjek koji stoji iza portala ih je ucjenjivao porukama da zna za razne informacije i oni su plaćali da on o tome ne piše”, otkrila je Adrijana Cvrtila i dodala:

“Kako su oni zlouporabili medijski prostor, time su obmanjivali javnost i skrivanjem činjenice da se radi potencijalno o kaznenim djelima.”

U emisiji je bacila novo svijetlo na događanja koja već godinama potresaju kutinsku političku koruptivnu scenu. Današnja izjava i dokazi odnose se na plaćanje lokalnog kutinskog piskarala Roberta Šeića i njegovog portala KUTINA NEWS .

Foto : hr-vjesnik

Rad portala je zapravo financiran novcem poreznih obveznika grada Kutine . Zanimljivo da je pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc fizički odnosio novac dotičnom piskaralu.

Foto : hr-vjesnik

Osim da dotični šuti s tim novcem su se plaćale i njegove usluge blaćenja političkih nepodobnih građana Kutine i njihovih obitelji. Sukob koji je nastao na relaciji Robert Šeić i društvo sponzora vjerojatno ima pozadinu u povećanju apetita piskarala za većim novčanim injekcijama. No uz redovnu mjesečnu isplatu s novcem poreznih obveznika Robertu Šeiću sagrađena je vikendica i asfaltirana cesta do nje.

Autor : redakcija hr-vjesnik