Izvor slike: Zagorje International / Regionalna.hr

Nakon što je 02. veljače ove godine počelo, danas u 9 sati na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja se suđenje nekadašnjem direktoru Piškornice, Mladenu Jozinoviću (41).

Podsjećamo, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu optužnicom ga tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine kao direktor neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca za vlastitu korist prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivni financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih imao suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva. Ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Smatra se da si je na te načine pribavio nepripadajuću korist u iznosu većem od 1,4 milijuna kuna.

Danas će početi saslušanje svjedoka, među kojima će biti koprivničko-križevački župan Darko Koren i prvi čovjek Međimurske županije Matija Posavec.

Nakon početka rasprave, utvrđeno je da svjedoci koprivničko-križevački župan Darko Koren i međimurski župan Matija Posavec nisu došli, opravdavši to sudjelovanjem na jednoj europskoj konferenciji zatvorenog tipa o čemu su priložili dokaze.

Piškornicu zastupa opunomoćenik, odvjetnik Damir Barišić iz Koprivnice.

Izvor slike: Glas Podravine i Prigorja

Počinje dokazni postupak u sklopu kojega će biti pročitani brojni ugovori i izvadci vezani uz poslovanje Piškornice u vrijeme kad ju je vodio Mladen Jozinović. Na klupu za svjedoke sjeo je Zoran Vidović, tadašnji zamjenik međimurskog župana Matije Posavca.

Ističe da ga je na skupštinu Piškornice 16. 5. 2016. poslao župan Posavec. Sjeća se da je s dnevnog reda skinuta točka o isplati nagrade Mladenu Jozinoviću jer su članovi skupštine smatrali da o tome treba provesti dodatnu raspravu. Osobno mu je to bilo olakšanje jer o Piškornici nije znao puno i da je isplata odobrena na neki bi način snosio odgovornost za to. Župan Posavec mu je dao naputak da se u odlukama prikloni većini, ali da se ipak raspravljalo o isplati Jozinoviću kaže da bi se prije te odluke ipak posebno konzultirao sa županom Posavcom.

Članovi skupštine Piškornice nisu bili sigurni može li direktor sam donijeti odluku o isplati ili za to treba Skupština. Koliko se svjedok sjeća nitko od sudionika skupštine nije sugerirao drugima da bi Jozinović imao pravo na isplatu.

Izvor slike: Glas Podravine i Prigorja

Slijedećih nekoliko dana sud će ispitati još desetak svjedoka, a među onim sutrašnjim bit će i Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije koji je bio predsjednik Nadzornog odbora Piškornice.

AUTOR: Glas Podravine i Prigorja