Izvor slike: Jutarnji list

Zadnjih nekoliko dana iz usta uvaženih HDZ-ovaca moglo se čuti kako je glas za Škoru ujedno glas za Davora Bernardića i SDP.

– Nikad nismo rekli da ćemo koalirati s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, a sasvim sigurno nećemo u suradnju s SDP-om – kazao je nedavno Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, dodajući kako se upravo Škoro na predsjedničkim izborima „pokazao kao sjajan partner SDP-a“.

– Nećemo dopustiti da se isti scenarij ponovi dvaput. Raspršivaje glasova na političkom spektru pomaže samo Bernardiću i SDP-u – zaključuje Anđelko Stričak.

Gotovo istu ili sličnu tezu mogli smo čuti i od Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića u nekoliko zadnjih intervjua.

S druge strane, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro danas je bio u posjetu Rijeci gdje s Domovinskim pokretom obilazi grad u sklopu priprema za parlamentarne izbore.

Odgovorio je na napise u medijima da je bio član Saveza komunista.

“Kad je voda u ušima i ostavljaju te birači, onda se baviš takvim stvarima. Vjerujem da ćemo doći do toga kad sam se ja rodio, kad se rodila moja majka. Ali ništa o meni neće naći jer ništa nije. Ja jesam svirao gitaru 85 godine, ali nisam bio član Saveza komunista i taj dio neće proći”, rekao je Miroslav Škoro.

Škoro je osudio teritorijalne pretenzije Viktora Orbana.

“U Mađarskoj živi jedna značajna Hrvatska manjina, bio sam tamo konzul. No svaku takvu objavu poput Orbanove treba odbaciti i na nju reagirati. Trebaju reagirati ministar i premijer. Ako neće oni, onda ću ja”, rekao je Škoro.

“Premijer se nema čime hvaliti. Prije par mjeseci ovdje je bio organiziran komunistički dernek, ako netko pomaže povratku SDP-a na vlast, onda je to HDZ i to je svima jasno”, rekao je Škoro.

Na upite o mogućoj koaliciji, Škoro je rekao kako će oni biti opcija koja će odlučivati o budućoj Vladi RH.

AUTOR: HR-vjesnik