Izvor slike: HR-vjesnik

Kampanja još nije službeno niti počela, ali su zato neslužbeno počela politička prepucavanja i podbadanja.

Nakon što je Večernji list objavio da se Miroslav Škoro namjerava natjecati za glasove na listi svog Domovinskog pokreta u II. izbornoj jedinici, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer pozvao ga je na dvoboj.

– Čujem da bude Miroslav Škoro nositelj liste u 2. izbornoj jedinici nekog pokreta. Pozivam ga na prvi dvoboj u vinu, može i graševina koju je osobno on proizveo, a nakon izložbe možemo o politici i gospodarstvu. Uzorci se skupljaju iduće nedjelju u Hotelu Kalnik u Križevcima – poručio mu je Kešer.

Kešer, a i Škoro bave se vinarstvom, tako da bi u dvoboju vinima imali što pokazati.

Za svaki slučaj, Škoro je od svog političkog protivnika dobio i upute kako doći do Križevaca, čime je Kešer aludirao na to da Škoro dolazi na listu u dio Hrvatske o kojemu ne zna ništa.

– Škoro, šaljem ti link da znaš gdje su Križevci, koji su u Koprivničko-križevačkoj županiji – “piknuo” ga je čelnik županijskog SDP-a.

Izvor slike: Facebook (screenshot)

Podsjećamo, prije nekoliko dana kada je HDZ objavio da će Gordan Jadroković biti nositelj liste HDZ-a u II izbornoj jedinici, tada se isto oglasio čelnik koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer te poručio da nimalo nije impresioniran HDZ-ovim izborom predvodnika liste II izborne jedinice.

– Dajte nekog jačeg za II. izbornu jedinicu, Gordana Jandrokovića mogu pobijediti sam u prvom poluvremenu – komentirao je Kešer prije nekoliko dana.

Mladen Kešer se nada visokom mjestu na listi Restart koalicije za II. izbornu jedinicu. Obzirom na to da je uvijek stajao u obranu predsjednika Davora Bernardića te ga nekoliko puta na Glavnom odboru SDP-a spašavao od smjene, lako moguće da će zauzeti na listi mjesto između 3 i 7 pozicije.

Od prije je poznato da će nositelj Restart koalicije u II izbornoj jedinici biti Rajko Ostojić, na drugom mjestu bi se trebala naći Anka Mrak-Taritaš, a peto mjesto je rezervirano za bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa.

SDP će se kod krojenja izbornih lista pridržavati ZIP modela, što podrazumijeva podjednaku zastupljenost žena i muškaraca na svakoj listi.

AUTOR: HR-vjesnik