Bivši hrvatski branitelj i ratni vojni invalid, fotoreporter, snimatelj, humanitarac i poznati splitski aktivist Zoran Erceg, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 62. godini.

Za života često je bio metom raznih napada, no u svojoj borbi nije ustuknuo sve do kraja. 

Dragi prijatelju Zorane napustio si ovo krvavo Balkansko stratište.Bivši hrvatski branitelj i ratni vojni invalid, fotoreporter, snimatelj, humanitarac i poznati splitski aktivist Zoran Erceg, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 62. godini.

Sav svoj život posvetio si borbi za samo jednu stvar pravdu. Zadnji put smo se čuli kada sam te tražio jednu fotografiju za objavu . Odgovor je bio za druga uvijek i ne moraš pitati. Imao si taj dalmatinski dišpet i nikada nisi spustio glavu. Napadale su te balkanske balege sa sviju strana ali se dalje iz balege nisu ni maknuli. Sve si ih riješio svojim balunom od riječi.

Zbog toga si za života često je bio metom raznih napada. Ali ono što najviše želim, ne Zoranu, nego svima nama.To je da u budućnosti još srećemo ljude poput njega. Čijoj ćemo se hrabrosti i dosljednosti divili. Koji ne odstupaju. Pa i po cijenu smrti .

Oni ne žive da bi živjeli fizički vječno, već da bi vječno živjeli u sjećanju. Kao sinonim za ono najplemenitije u ljudima. Bio si čovjek koji je živio za ideju Čovjeka. Nije tu nikada bilo pitanje vjere, nacije , političkog svjetonazora ili svih drugih različitosti. Samo je jedna stvar bila važna dali si čovjek. I tvoj vječni NO PASARAN nacionalističkim debilima sa sviju strana ostat će zauvijek u nama. Za života često je bio metom raznih napada, no u svojoj borbi nije ustuknuo sve do kraja. Putuj u miru i vidimo se negdje jednog dana , svoju borbu si časno odradio, na nama je red da nastavimo.

Hvala Ti Zorane i slava Ti

Autor: urednik hr-vjesnik