Izvor slike: Braniteljski portal (uređenje: HR-vjesnik)

U Istri je nakon punih 11 godina djelovanja nestala Samostalna demokratska srpska stranka.

Raspuštanje njihove organizacije za Glas Istre je potvrdila tamošnja predsjednica Marija Galo, koja je navela da su istarske organizacije stranke istupili svi njeni članovi te da stranke u toj županiji više nema.

Na takav potez, pojasnila je, odlučili su se jer istarska organizacija već neko vrijeme nije bila zadovoljna odnosom stranke prema Istri i jer su ih minorizirali u svemu, baš kao i neke druge urbane sredine koje SDSS-u nisu bile važne.

“Dan nakon parlamentarnih izbora raspustili smo županijsku i sve tri gradske organizacije koje su djelovale u Puli, Umagu i Rovinju. Iako smo odluku o napuštanju stranke donijeli još u svibnju, nismo željeli ranije reagirati da ne bi ispalo da remetimo predizbornu kampanju. Činjenica jest da već duže vrijeme nismo bili zadovoljni nekim odlukama SDSS-a, kao i nekim ljudima”, kazala je Galo.

Nije željela otkriti je li njena kritika izravno upućena predsjedniku stranke Miloradu Pupovcu. Glas Istre, pak, piše kako je poznato da je dio članova SDSS-a bio nezadovoljan zbog odlaska potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin, međutim Galo kaže da je ona osobno podržala Miloševića, “jer je lanac mržnje odavno trebalo prekinuti”.

AUTOR: Telegram.hr