Izvor slike: ePodravina.hr

Ivana Paradžiković, jedna od najpopularnijih domaćih voditeljica, u intervjuu za Večernji list otkrila je kako su izgledali njezini počeci na Novoj TV te kako je završila kao voditeljica emisije Provjereno. Urednica popularne informativne emisije otkrila je zašto su ona i njezini novinari toliko strastveni, te što misli o priznanju za TV emisiju godine.

‘Slučajno sam završila ispred kamere. Tadašnja me direktorica informativnog programa pitala bih li se prihvatila toga? Prihvatila sam bez razmišljanja iako mi nikada do tada to nije palo na pamet. Marija Miholjek koja je do tada vodila ‘Provjereno’ odlazila je na porodiljni, tako da sam ja uletjela kao zamjena. Ona mi je bila neizmjerna podrška, da me ona nije vodila kroz sve, pripremala me, držala za ruku, ne znam kako bih uspjela. Do neba sam joj zahvalna na tome. Mare je prije svega ljudina, a ne samo kolegica’, poručila je Ivana i otkrila kako njezin 14-godišnji sin Hugo gleda na emisiju.

‘Uopće time nije fasciniran, njemu je to posao kao i bilo koji drugi. Gleda samo kada ga ja prisilim zbog neke određene priče za koju mi je stalo da pogleda’, kaže Ivana i dodaje kako je sretna što njezin sin i ona imaju jako različite životne putove. Rođena je u Srijemskoj Mitrovici, selila se 17 puta, a jedno vrijeme utočište kao izbjeglici pružile su joj časne sestru u samostanu.

‘To mi je jedan od najljepših perioda života. Cijela obitelj bila je nagurana u jednu malenu sobicu od desetak kvadrata. Ali nikad se više nismo smijali i nikad više voljeli nego u toj sobici, stisnuti kao sardine, na madracima na podu’, kaže Ivana i dodaje kako se nikada nakon izbjeglištva nije vratila u Vojvodinu. ‘Nisam se nikada vratila. Na dan pada Vukovara 18.11.1991. moja obitelj je bježala. Nije to meni izlet. Otići tamo i suočiti se sa svime što je 10 godišnje dijete u meni zaključalo duboko u podsvijest zahtijeva ozbiljnu pripremu. Kada budem spremna, otići ću’, zaključuje voditeljica.

AUTOR: Story