Ove nedjelje na adventskim se vijencima pali četvrta svijeća. Ususret proslavi četvrte nedjelje Došašća svijeća će se danas u 18 sati uz prigodan program paliti u centru Popovače i Velike Ludine.

Foto : hr-vjesnik

Svjetlost adventskih svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista, a treća svijeća, koja se još naziva svijeća anđela, simbolizira ljubav.

Iako i ove godine zbog globalne pandemije izostaju mnogobrojna adventska događanja koja se tradicionalno organiziraju  tijekom prosinca, u ovom posljednjem tjednu neka će se ipak održati.

U sklopu manifestacije „Dani Božića i adventske radosti“ u Popovači će se sutra na novootvorenom klizalištu s početkom u 16h održati dječja utakmica hokeja na ledu, a igraju KHL SISAK i KHL ZAGREB. U nedjelju s početkom u  18  sati u prostoru Doma kulture održat će se Božićni koncert KUD-a „Moslavec“ iz Volodera, dok će se od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 16 do 21 sat na Trgu II održavati prigodna štandijada. Podsjećamo kako je korištenje klizalište i najam klizaljki i ove godine za sve korisnike besplatan, a osim toga građani imaju prilike uživati i u bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Autor : M.M.