Visokopozicionirani policijski šef Robert Maltar, 45-godišnji voditelj Službe policije Policijske uprave varaždinske, prije nekoliko dana pijan je skrivio prometnu nesreću te zatim pobjegao bez da je vozačici, čiji je automobil oštetio, ostavio svoje podatke, objavio je Telegram.

Foto : hr-vjesnik

Prema informaciji koju je PU varaždinska službeno objavila, on je 3. svibnja ove godine nešto prije 16 sati u Turčinu kod Varaždina svojim vozilom skrivio prometnu nesreću. Svojim automobilom naletio je na drugo vozilo, no iako je prouzročio materijalnu štetu nije stao niti je vozačici ostavio svoje podatke. Pobjegao je s mjesta nesreće, ali su ga kolege ipak uspjeli pronaći nekoliko sati kasnije.

Imao 2.31 promila u krvi

Oko 20 sati pronašli su ga u Varaždinskim Toplicama i tada mu je, kako stoji u službenom izvještaju, utvrđena koncentracija alkohola u krvi od čak 2.31 promila. Varaždinska policija odmah je najavila da mu slijedi disciplinski postupak.

Na upit Telegrama načelnik PU varaždinske Predrag Benčić potvrdio je da je Maltar u međuvremenu privremeno udaljen iz službe.

“Nakon kriminalističkog istraživanja prometne nesreće protiv policijskog službenika koji je 3. svibnja sudjelovao u prometnoj nesreći podnesen je prekršajni nalog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, navodi Benčić.

Odlikovala ga Kolinda Grabar-Kitarović

Načelnik dodaje kako se u disciplinskom postupku njegovom bliskom suradniku na teret stavlja teža povreda službene dužnosti. Inače, za to Zakon o policiji predviđa kaznu od novčane u iznosu od 20 posto mjesečnog primanja preko zaustavljanja u napredovanju, do prestanka službe u policiji.

Robert Maltar je, prema javno dostupnim podacima, do sada bio iznimno angažiran upravo na sigurnosti prometa. Još dok je bio načelnik Policijske postaje Novi Marof sudjelovao je akcijama vezanima za promociju sigurne vožnje – dijelio je cvijeće uzornim vozačicama, bodrio motoriste na tečajevima sigurne vožnje… Za svoj rad dobio je i odlikovanje predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Autor : redakcija hr-vjesnik