Izvor slike: RTL

Prošlo je više od mjesec dana otkako je preminuo Marin Pucar, a kako neslužbeno kruže informacije u medijima, Nadzorni odbor Podravke, na kojem se bira novi predsjednik Uprave, bit će održan u srijedu u Podravkinom restoranu Štagelj na PRC-u u Koprivnici, s početkom u 13 sati.

Nadzorni je odbor trebao biti održan 21. siječnja, no zbog velikih lobističkih bitki za novog predsjednika uprave prehrambenog diva, odgođen je za 3. veljače, kada bi tvrtka trebala dobiti novog čelnog čovjeka.

U javnosti se špekulira o nekoliko imena, a to su Martina Dalić, bivša ministrica gospodarstva, član Uprave Podravke Damir Doko, Koprivničanac Goran Markulin, aktualni direktor Cromarisa u vlasništvu Adris grupe te Luka Burilović, predsjednik HGK.

Prije samog sastanka Nadzornog odbora, sastaje se Komisija za imenovanja koja će članovima NO-a predložiti kandidata ili kandidate, no članovi Nadzornog odbora i sami dati prijedlog. U komisiji za imenovanja su već navedeni Luka Burilović, Želimir Vukina, predsjednik Nadzornog odbora te Krunoslav Vitelj, član NO-a. Nadzorni odbor će se navodno održati održati bez članova Uprave, a ime novog predsjednika Uprave trebalo bi biti poznato odmah nakon sastanka.

U javnosti se špekulira o tome da je prvi izbor premijera Andreja Plenkovića upravo Martina Dalić, bivša ministrica gospodarstva, no kao vrlo ozbiljan kandidat tu je i Goran Markulin, aktualni direktor Cromarisa u vlasništvu Adris grupe. Kako Martina Dalić za sobom vuče brojne repove i afere, njeno bi imenovanje bio popriličan teret za premijera i to pred lokalne izbore. Očekivano je da Dalić nema ni podršku lokalne zajednice. U igri je i aktualni član Uprave Davor Doko, za kojeg lobiraju mirovinski fondovi, kao suvlasnici Podravke. Kao kandidat slovi i predsjednik HGK Luka Burilović, no prema nekim napisima u medijima premijer mu nije sklon.

Tko će biti novi čelni čovjek Podravke, najvjerojatnije ćemo saznati u srijedu.

AUTOR: HR-vjesnik