Izvor slike: Instagram

Obožavatelji Teslinih električnih automobila se posljednjih mjeseci nadmeću u pokušaju da naprave što bolju vlastitu verziju  modela električnih vozila sa što neobičnijim dizajnom.

Jedan vlasnik Teslinog Modela 3 se odlučio za drastičnu preradu i pritom ne mari za svojevrsnu Cybertruck maniju.  

On je htio poboljšati vozna svojstva na snijegu, pa je kotače zamijenio gusjenicama i dobio električne motorne saonice jer su gusjenice bolje rješenje od lanaca, bar kada je vožnja po snijegu u pitanju.

Michael je jedan od najpoznatijih autoblogera na društvenim mrežama. Uz pomoć kompanije Mullin Manufacturing uspio je postaviti gusjenice na zadnju osovinu svog automobila Tesla Model 3.

Modificirana Tesla lako osvaja snježne brežuljke, što je prije bilo nemoguće na podlozi prekrivenoj snijegom. Pravi je to podvig, posebno jer se radi o vozilu teškom više od 1800 kilograma.

Izvor slike: Youtube (screenshot)

Ipak, test nije prošao bez problema. Došlo je do preskakanja zubaca na jednoj gusjenici, a Michael kaže da se problem može riješiti zatezanjem iste. Dodaje da njegove električne saonice još uvijek nisu završene. Želi ih usavršiti za vožnju po blatu, driftanje, pa čak i za skokove kako bi dobio veći broj lajkova na društvenim mrežama.

Stručnjaci za automobile ne savjetuju ovakve modifikacije, napominju u američkom magazinu.

Prošle godine iz Rusije je stigla vijest o sličnoj, ali ipak puno ozbiljnijoj preradi, i to Bentleya.