Izvor slike: 24sata

Na pročelju zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, osvanuli su grafiti uvredljivog sadržaja koji su ubrzo prekriveni bojom, izvijestila je splitska policija.

Na pročelju je crnom bojom bilo ispisano “HDZ-ov logor”, a odmah ispod toga “Škaričić ubojica!”.

Sanja Nazlić iz splitske policije rekla je kako su oni dojavu o grafitu na zgradi Doma dobili u 9.15 sati, no kad su došli na teren grafiti su već bili obojani. Zbog svega su započeli s izvidima kako bi utvrdili tko ih je napisao.

Podsjećamo, splitski Dom za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici prvi je dom u Hrvatskoj u koji je ušao koronavirus. Do sad je iz tog doma u splitskoj bolnici preminulo 18 hospitaliziranih štićenika, a brojni od njih su završili u samoizolaciji u KBC Split na Križinama, kao i u makarskoj Biokovci. Manji broj korisnika imao je sreću, oporavili su se u bolnici, te su otpušteni i vraćeni u dom.

Nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koja je odmah nakon događaja obavljena u domu pokazao je kako tamo nije bilo propusta. Prema inspekcijskom nalazu, ravnatelj doma Ivan Škaričić je u svom radu postupao sukladno uputama nadležnih tijela.

Taj nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku zgrozio je javnost zbog sumnje da je učinjeno nekoliko propusta u vezi prodora virusa covid-19 u dom.

AUTOR: HR-vjesnik