Na ovu ženu autom je naletio HDZ-ovac: “Vidim, ide manijak, ubrzao je kad me udario”

“Pala sam s bicikla, pa nisam ja mačka da nije shvatio da me udario”, govori nam Kata Klarić, žena koju je automobilom u Novoj Gradiški 21. rujna udario HDZ-ov načelnik Općine Davor Đuro Anđelković.

Pobjegao s mjesta nesreće

Anđelković je prometnu nesreću skrivio 21. rujna u Novoj Gradiški te pobjegao s mjesta nesreće.

“Policijski službenici su očevidom na mjestu događaja utvrdili da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom, započeo pretjecati biciklisticu, no nije držao dovoljan sigurnosni razmak te je osvrtnim zrcalom udario u ruku vozačice bicikla u dobi od 58 godina.

Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije s oštećenom razmijenio podatke niti je obavijestio policiju. Biciklistici je naknadno pružena liječnička pomoć te su ozljede okvalificirane kao lakše”, napisali su nam iz PU, dodajući kako su dan poslije otkrili vozača osobnog vozila.

Anđelkoviću je izrečena kazna zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca te novčana kazna u iznosu od 9900 kuna plus troškovi prekršajnog postupa od 320 kuna.

Sam Anđelković nam je rekao da nije osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro je vidio da je retrovizor oštećen. Kazao je da nije bio pod utjecajem alkohola te je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja.

Klarić: Idem krajem bankine i vidim da neki manijak brzo vozi

Danas smo se čuli s Katom Klarić.

“Imam invaliditet, nekad se poslužim biciklom. Išla sam kod kćerke, morala sam i po aparatić za sluh. Sjela sam na bicikl, čak uzela i prsluk koji ima fluorescentne boje da me se bolje vidi, upravo zato da spriječim eventualne nesreće.

Išla sam krajem bankine, kad vidim da ide manijak. Brzo je vozio i udario me retrovizorom kod rebara. Nije me to toliko boljelo u tom trenutku, nego sam pala s bicikla. Lakat mi je otekao, poplavio, bole me rebra, sve me boli…”, govori ona.

Dodaje kako se nije zaustavio.

“Tako je brzo vozio da sam mislila da će sletjeti u kanal ispod, a on je samo pojačao po gasu, ispravio automobil i pobjegao. Ma rekla sam da taj čovjek mora biti pijan. Čovjek i žena su bili iza mene, čovjek je dotrčao, pomogli su da ustanem”, rekla je.

“Dobila sam i Schanzov ovratnik, ali kažu da ništa nije slomljeno”

“Što se tiče ozljeda, slikali su me, kažu da ništa nije polomljeno. Ali sad se ohladilo i boli me. Dobila sam i Schanzov ovratnik, koji sam morala platiti 200 kn, ali rekli su mi da će mi to refundirati kad dobiju doznake. Poslije sam opet išla na Hitnu, inzistirala sam na Voltarenu, dobila sam injekciju”, govori ona.

Zaboljelo ju je što joj se načelnik nije ispričao.

“Kasnije smo gledali na televiziji više o slučaju. Vidimo, dobio je kaznu od 10 tisuća kuna. To je smiješno. Najgore je što se nije ispričao. Da mi je došao doma i rekao nekoliko riječi, sve bi bilo lakše. A on preko medija kaže da me nije vidio. Kako nije? Nije ako je bio pijan. Tužit ću ga”, zaključila je za Index Kata Klarić.

Index je kontaktirao Anđelkovića da prokomentira navode Kate Klarić, što on za sada nije napravio. Također, pitali smo i Policijsku upravu brodsko-posavsku je li Anđelkoviću jutro poslije nesreće izvađena krv.

“Poštovani, radi proteka vremena od nastanka prometne nesreća pa do pronalaska počinitelja, nije izvršeno alkotestiranje, a samim time niti vađenje krvi”, odgovorili su nam.

Već tri mandata na čelu Davora

Tko je Đuro Anđelković? Radi se o HDZ-ovcu, inače profesoru tjelesnog odgoja, kojemu je ovo treći mandat na čelu Općine Davor. Uvidom u imovinsku karticu doznali smo da kao načelnik ima plaću od 14.963 kune. Naveo je kako je vlasnik više njiva i oranica, ali i OPG-a Đuro Anđelković, koji je stekao nasljedstvom.

Što se tiče automobila, navodi se samo da mu bračna partnerica ima automobil Suzuki Swift iz 2010. godine.

Inače, SB online neslužbeno doznaje da je načelnik Anđelković od prije poznat policiji po ovakvim ili sličnim događajima. Navode kako je također nedavno pobjegao s mjesta nesreće.

Autor : redakcija hr-vjesnik