Na Makarskoj rivijeri velika smjena turista, hoteli i dalje popunjeni

Na Makarskom primorju treći vikend kolovoza u znaku je velike smjene turista, s brojnijim odlascima od dolazaka, no hoteli su i dalje skroz popunjeni, a velike su gužve na prometnicama i prilaznim cestama turističkim mjestima.

Iz turističkih mjesta s Makarske rivijere ovoga vikenda otputovat će više od 10.000 gostiju, a manje će ih stići na odmor u ljetovališta od Brela do Gradca, doznaje se iz turističkih ureda. No ističu da će nakon vikenda odmor na Makarskom primorju nastaviti oko 50-ak tisuća turista.

Hoteli na Makarskom primorju posluju i dalje bez slobodnih postelja, ugošćuju više od 14.000 gostiju, slično je i u kućama za odmor, a prethodna rezervacija smještaja preporučuje se i za boravak u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Gužve u prometu

Smjenu gostiju i ovoga vikenda prate gužve u prometu. Na državnoj cesti D8 vozi se u dugim kolonama, usporeno i s rijetkim zastojima, a prometne gužvu su i na prilaznim cestama turističkim mjestima.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je znatno pojačan, gužva u prometu je i na prilaznoj cesti prema naplatnim postajama kod Zagvozda, a manja su čekanja i na naplatnim postajama.

Trajekti popunjeni

Trajekt na liniji Makarska-Sumartin je popunjen sve do posljednje večernje plovidbe, a za sutra na svih sedam linija ima slobodnih mjesta.

S Brača prema Makarske danas nema slobodnih mjesta, a osim u prvoj jutarnjoj plovidbi sva su mjesta i za sutra popunjena, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik-Sućuraj od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko pola sata, kao i s Hvara prema kopnu       

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu uglavnom sa zakašnjenjem, a u dolasku i odlasku su popunjeni.

Autor : redakcija hr-vjesnik