U snažnom potresu koji je pogodio Hercegovinu poginula je 27-godišnja Elmira Sefo nakon što se na kuću u kojoj je živjela s obitelji srušila stijena.

Foto : Screenshot N1

Elmira je u teškom stanju dovezena iz Stoca u bolnicu. Bila je bez pulsa, tlaka i praktično bez znakova života. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji i sestra su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice. Ispred bolnice se tijekom noći okupila shrvana obitelj djevojke.

Fotografije pokazuju posljedice stravičnog udara stijene u kuću u kojoj su bili nesretna Elmira i njezina obitelj. 

Preko krova kuće postavljen je veliki najlon kojim je prekrivena rupa koju je napravila stijena kad se s brda survala na kuću. 

Prvi susjed Elmirine obitelji za Avaz je opisao kako je stradala 27-godišnjakinja. 

“Evo, vidite, njihova kuća je dobre građe, ali kamenje s obližnjeg brda… Da nije toga bilo… Majka joj je zvala moga sina, ‘pomozi, kamen nam je u hodniku’. Elmira je iz sobe izašla na hodnik u trenutku kada se valjda kamen obrušio. Jedva smo sin i ja kamen podigli”, kazao je Ibrahim Čerkez za Avaz.

Rasim Mulač za N1 kaže da tlo i dalje podrhtava. 

“Kako se osjećamo? U strahu nismo spavali nikako. Kad je to krenulo, isto kao da idu tri vlaka koliko je to hučalo i lomilo pred sobom sve. Pokušao sam je spasiti, što ću kad je bila stijena na njoj… Ali nije bilo spasa. Prvi sam došao, nisam više sposoban pričati”, rekao je Mulač za N1.

Dženan Čerkez sa suzama u očima i dalje ne vjeruje što se dogodilo. Jutros je kazao kako su četiri velike stijene pale s brda i ugrozile više kuća. “Četiri veće stijene su pale, postoji mogućnost odrona daljnjih stijena, vidi se koje su već pokrenute, treba netko izaći na teren”, kaže.

Autor : redakcija hr-vjesnik