Na Krku autom htio ući na trajekt pa sletio u more i poginuo

Sinoć je došlo do tragedije na Krku nakon što je 55-godišnjak automobilom želio ući na trajekt. “Oko ponoći 16. rujna na trajektnom pristaništu Valbiska došlo je do slijetanja u more osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin”, objavila je policija.

Policija je u današnjem priopćenju napisala što se dogodilo.

“Stradali je, u namjeri ukrcaja na trajekt koji prometuje na relaciji Valbiska – Merag (otok Cres), dolaskom do ruba rampe za ukrcaj na trajekt, a na kojoj u blizini nije bilo pristalog trajekta, vozilom sletio u more uslijed čega je došlo do potonuća vozila i vozača”, piše u policijskom priopćenju.

Naglo promijenio smjer i pao u more nedaleko mjesta gdje se trebao ukrcati na trajekt

Rečenica iz priopćenja je malo zbunjujuća. Naime, kako neslužbeno doznajemo, vozač je čekao u redu za trajekt s namjerom da se automobilom ukrca. No, u jednom trenutku je iz zasad nepoznatog razloga automobil promijenio smjer kretanja te završio u moru. Automobil je pao u more nekoliko metara od mjesta gdje se trebao ukrcati na trajekt.

“Tijelo preminule osobe je prevezeno na nadležni odjel KBC Rijeka, gdje će se danas tijekom dana provesti obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti”, piše policija.

Autor : redakcija hr-vjesnik