Izvor slike: Megamedia (screenshot)

Nije nikakva nepoznanica to da je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ljubitelj mladih lavova, na kojima temelji svoj politički angažman, i vlastitu političku perspektivu.

Mnogo se HDZ-ovih mladih lavova ukazalo i na aktualnim listama za sabor koje su kreirane za nadolazeće parlamentarne izbore.

Na tom se atraktivnom popisu ukazao i Ante Bačić Baćo, mladić rođen 1984.godine, koji se nalazi na predposljednjem mjestu stranačke liste za 10. izbornu jedinicu.

Unatoč tome što je i ranije na saborskim listama bio niskorangiran to ga nije spriječavalo u tome da postane saborski zastupnik, nije se doduše Baćo saborskih klupa domogao preferencijalnim glasovima, već stoga što je u prošlom sazivu sabora sedam ljudi koji su se nalazili ispred njega na listi u ovoj izbornoj jedinici imenovano na druge funkcije koje nije bilo moguće spojiti sa dužnosti saborskog zastupnika. To je Baći otvorilo vrata do saborskih klupa, u kojima se baš i nije pretjerano nametnuo, osim ako nametanjem ne smatrate saborski obračun s Mostovim Mirom Buljem.

”Pametan si za popizdit, čobane jedan”, poručio je Bačić zastupniku Bulju, kojemu se nakon toga ispričavao po društvenim mrežama. Građani od njega možda nisu imali neke koristi, no zato je mladi zastupnik imao koristi od toga što se pregurao do sabornice u kojoj se uvrstio u kategoriju najrastrošnijih zastupnika.

U svega godinu i pol dana saborskog mandata na automobile, avione i hotele spiskao je 89.488 kuna, za dnevnice mu je u šest mjeseci isplaćeno tri tisuće kune, ali on se svojoj stranci dokazao, godinama je naime prvi čovjek Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. U međuvremenu ga je na toj poziciji nasljedila njegova partnerica Marina Matković, kći tajnice županijske organizacije HDZ-a, a zaposlena je kao tajnica pročelnika kabineta splitskog župana Blaženka Bobana.

AUTOR: Dnevno.hr