Izvor slike: Križevci.info

U povodu 6. svibnja, Dana oslobođenja Koprivnice od fašizma, predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer uputio je čestitku Koprivničankama i Koprivničancima.

“Ovaj važan datum simbolizira poraz fašizma u Koprivnici i ostatku Podravine. Nikada ne zaboravimo, pobjeda nad fašizmom pobjeda je dobra nad zlom i uspostava mira, slobode, demokracije te jednakosti i ravnopravnosti. Važno je podsjetiti da antifašizam mora biti vječno opredjeljenje Koprivnice i cijele Hrvatske u borbi za osnovne ljudske vrijednosti te sretniju i perspektivniju europsku budućnost kojoj težimo” – stoji u čestitki Mladena Kešera.

Kešer je inače poznat javnosti kao osebujni političar, načelnik, vinogradar, gospodarstvenik, glazbenik, te jednostavno, kako ga vole zvati simpatizeri – čovjek iz naroda.

U imovinskoj kartici upisao je čak 279 nekretnina, a posjeduje kuće, vinograde, voćnjake, livade, oranice i brojne druge nekretnine. Upisao je 896 tisuća eura ušteđevine, suvlasnik je četiriju tvrtki, a kako i sam kaže, ostale Općine mu duguju osam i pol milijuna kuna. Posjeduje i Gibsonovu gitaru vrijednu 40 tisuća kuna.

Izvor slike: Podravski list

Kešer je prvi put za načelnika izabran 2001. godine i uopće ne prima naknadu za svoj posao. Kaže da u politiku nije ušao kako bi riješio svoju egzistenciju jer mu to nije potrebno kao drugima koji nikada nisu radili u realnom sektoru, već su direktno s fakulteta zasjeli u saborske ili ministarske fotelje, bez dana radnog iskustva.

Tvrdi da sve što ima naslijedio je od pokojnog oca.

AUTOR: HR-vjesnik